Pad prihoda Veterinarskog zavoda Subotica

Bez autora
Aug 28 2012

Veterinarski zavod Subotica objavio je finansijske rezultate za prvih šest meseci 2012. godine u kojoj je ova kompanija ostvarila niže poslovne prihode i krajnji neto rezultat. Poslovni prihod iznosio je 1,39 milijardi dinara, što predstavlja pad od 12 posto u odnosu na godinu dana ranije, dok se neto profit spustio sa prošlogodišnjih 45 na 23 miliona dinara. Podbačaj prihoda od prodaje, povećanje troškova materijala te rast negativnih kursnih razlika su uslovili da se poslovni dobitak spusti na 67,6 miliona dinara, što je za oko 23 posto niže u odnosu na 2011. godinu. Kompanija je započela usklađivanje za međunarodnim GMP standardima koji će joj u budućem periodu doprineti da lakše plasira svoje proizvode na inostrana tržišta te da se u budućem periodu planira izgradnja dve fabrike za proizvodnju bakerijskih i virusnih vakcina. Na skupštini akcionara održanoj krajem juna ove godine izglasana je dokapitalizacija vredna 820 miliona dinara, čime će biti obezbeđena sredstva za pomenute razvojne projekte.

Pad prihoda Veterinarskog zavoda SuboticaVeterinarski zavod Subotica objavio je finansijske rezultate za prvih šest meseci 2012. godine u kojoj je ova kompanija ostvarila niže poslovne prihode i krajnji neto rezultat.

U izveštaju komapnije je navedeno da je poslovni prihod iznosio 1,39 milijardi dinara, što predstavlja pad od 12 posto u odnosu na godinu dana ranije, dok se neto profit spustio sa prošlogodišnjih 45 na 23 miliona dinara.

Podbačaj prihoda od prodaje, povećanje troškova materijala te rast negativnih kursnih razlika su uslovili da se poslovni dobitak spusti na 67,6 miliona dinara, što je za oko 23 posto niže u odnosu na 2011. godinu.

U izveštaju je navedeno da je kompanija započela usklađivanje za međunarodnim GMP standardima koji će joj u budućem periodu doprineti da lakše plasira svoje proizvode na inostrana tržišta te da se u budućem periodu planira izgradnja dve fabrike za proizvodnju bakerijskih i virusnih vakcina.

Na skupštini akcionara održanoj krajem juna ove godine izglasana je dokapitalizacija vredna 820 miliona dinara, čime će biti obezbeđena sredstva za pomenute razvojne projekte.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik